Doel en toekomst

De stichting Theehuis Heuvel bestaat sinds 2009 en is ontstaan uit het Marokkaans Vrouwen Comite en een aantal vrijwilligers die al sinds 2000 betrokken waren bij activiteiten in de wijk Heuvel. Van de Keet in de Talmastraat tot de Vlieren en tot het Inloophuis aan het mgr nolensplein en de Rijpstraat en nu het Planciusplein waar de sloophamer wederom boven ons waart….

We zouden heel graag doorgaan met onze activiteiten, de Theesalon, de taallessen, de yoga, buurtresto, workshops, de moestuin en het duurzaam verbinden tussen verschillende culturen. 

De Struyckenwijk is een boeiende veelzijdige wijk met veel groen en helaas ook veel rommel en rotzooi op straat wat ook deze A oftewel ‘aandachtswijk’ met zich meebrengt. Maar vooral tekent dit deel van de struyckenwijk, een  sloopwijk, zich door jarenlang achterstallig onderhoud en veel verloop in bewoners waardoor niemand zich werkelijk meer inzet voor deze in potentie mooie wijk in de Heuvel. Denk je eens in wat dit erfgoed op termijn zou kunnen betekenen. Het idioom van architect Frits Peutz was een idealistisch idee, gemeenschappelijkheid, ruimte en veel groen. Met een visie. En ook is dit een van de weinig overgebleven goede voorbeelden van  een wederopbouwwijk in Nederland van na de oorlog.

De eerste huizen met douches in breda. De karakteristieke metselwerkstructuur, de portieken en de trappen zijn uniek ! 

Theehuis heuvel zou graag een stuk willen behouden en inrichten als kluswoningen of klusbedrijfjes.

Kluswoningen voor starters en voor kleine bedrijfjes, ondernemers met hart in zaken.

Helaas is er een sloopvergunning afgegeven en zal dit gebied een onbestemd ontwikkelingsgebied worden wat in afwachting van een bestemmingsplan braak zal liggen.

Waarom wij geinspireerd zijn geraakt door deze bouw? Door jarenlang een actieve en creatieve respons te hebben mogen ontvangen van deze gezellige en rustieke bouw. Met dank aan Wonen Breburg die helaas geen mogelijkheden ziet voor behoud.